måndag 25 maj 2015

Bortskämd? Lyxliv?

Ja, fina Gant var med i ett tidningsreportage häromdagen. Det handlade om det i Sverige relativt nya fenomenet "hästdumpning", vilket går ut på att man helt enkelt lämpar av sin häst i någon annans hage och sedan gör sig oanträffbar. Somliga hävdar att det är ett bra och skonsamt sätt att bli av med sin oönskade häst på. Jag menar att det är helt ofattbart korkat och oansvarigt.

Om hagen är tom; vem tror man ska ta hand om den oönskade pållen? Se till att den har mat och vatten, tak över huvudet i regn och snö, storm och gassande sol? Vem ska se till att hästen skos, blir vaccinerad och tas till veterinär om det behövs?

Om hagen är bebodd; jättekul om det är en hingst eller två man släpper in med ston. Lika kul kan det bli om hästarna får för sig att göra upp om rangordningen. Erfarenheten säger mig att det tyvärr inte alltid går bra.

Om man skaffar sig ett djur har man ansvar. (Ni såg punkten.)

I reportaget kan man läsa att Gant numera lever något som i det närmaste påminner om lyxliv och kanske till och med är lite bortskämd. Och tacka fan för det, han är en helt underbar och fantastisk individ! Han vill alltid göra sitt bästa, han lyfter sina hovar i tur och ordning utan att man ens behöver röra benen på honom när man ska kratsa hans hovar. Han njuter av att bli borstad och myst med, han visar att han uppskattar vår närvaro. Den dagen Gant klev in i våra liv blev vi rika på riktigt. Vi är de som lever lyxliv och är bortskämda.



2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Vi är så kära i vår fina SHV:are :)

      Radera