söndag 13 mars 2016

Helgens bravader

Jaha, så har det blivit söndag kväll igen. Synd och skam att helgen flyger förbi.
Vi har iallafall hunnit med både uteritt, dressyr och hoppning de senaste dagarna. Eller hoppning och hoppning...snarare massakrerat hindren 😕

Men jag börjar med att berätta om vår bettlösa träning vi hade tidigare i veckan. Jädrar vad lyhörd Gant är med det bettlösa! Halt och ryggning är INGA  problem alls med det och det är så kul när saker funkar helt utan ansträngning. Gant är lika lätt att svänga och ställa på det bettlösa så det alternativet kommer nog användas en hel del framöver.

Dagens hoppning hade jag funderat över ett tag. Gant travar ju över hindren och höjer vi så river han. Fick tips om att bygga oxer för att han lättare ska förstå att han måste lyfta på frambenen. Tyvärr blev det ingen skillnad...antingen vägrade han, travade över eller rev. Aaarrgh! Det första vi gör när vi flyttat är att boka in oss på en träning för att få tips och råd. Gant är ju inte särskilt intresserad av att hoppa men vi vill kunna träna varierat och ta ett skutt då och då.

Sen har vi upplevt att Gant är vääääldigt trött och seg. Antagligen är det pälssättning av sommarskruden som spökar. Läge att öka energiintaget, alltså. Nu blir det en skvätt olja tillsatt i middagsmaten så får vi se om det hjälper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar