söndag 6 mars 2016

Hoppning och uteritt med läskiga inslag

Igår fick lillmatte för sig att hon ville hoppa. Det var ett tag sedan vi gjorde det uppsuttet så det var väl dags tänkte jag och byggde upp ett litet kryss på 50 cm som uppvärmning. Gant är ju bara för skön! Lillmatte satte av mot hindret efter att ha värmt upp ordentligt, vi började i trav eftersom Gant haft invändningar mot galoppen tidigare. Fin framåtbjudning sen vid hindret - tvärstopp! Och vad gör den lilla busen sen?  Inom loppet av en tiondels sekund har han lyckats ställa sig gränsle över hindret och börjar roa sig med att sparka på bommarna...suck. Haha, hur skön inställning har han inte? Istället för att hoppa över hindret kan man ju demolera det. Mycket roligare!

Efter den lilla demonstration fick lillmatte ta kommandot igen och lyckades driva honom över hindret. Problemet är att Gant inte ser någon som helst vinst med att hoppa. Ett 50-hinder travar man ju över. Särskilt som det var ett kryss. Less is more liksom. Jaha, fast nu var det ju meningen att det skulle hoppas så krysset blev ganska raskt ett räck istället. Nu insåg Gant att den enkla vägen var att hoppa, och det gjorde han. Varannan gång rev han och varannan tog han sig över. Gant bryr sig inte ett dugg om att han river och demolerar hinder så nästa vecka bygger vi ett par låga oxrar och hoppas att han lyfter lite bättre på benen.

Idag blev det en liten runda ute innan vi gick till ridhuset. Någon hade fällt ett stort träd och sågat i bitar och dessutom låg en tjock rulle med gul slang vid stigen. Oj, matte! Det här måste ju vara skitläskigt,  eller hur?!
Jätteläskigt. Kom nu Gant så går vi förbi.
Han tog några tveksamma steg framåt, gjorde en fin liten piruett åt sidan och ville vända tillbaka. Tredje gången lyckades jag övertala honom och han tog sig förbi lungt och sansat. Skönt att det inte behövdes alltför mycket övertalning.

Ner i ridhuset och vi jobbade mycket med lösgörande övningar. Gant sökte sig fram och ned ganska fint i slutet på ridpasset så vi avslutade när det gick som bäst.
Jag börjar verkligen längta till att få rida lite mer regelbundet för instruktör nu. Det ger så mycket mer när man har någon som pushar på och härjar runt med en 😊.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar