torsdag 19 maj 2016

Dressyrlektion och Hoppning med stort H

Veckan har hittills varit jättebra!
I går var det ju min tur att sitta upp och rida för instruktören. Hon är så bra! Vi övade på övergångar, på skänkelvikning i skritt och trav och att Gant ska lyssna bättre på framförallt inner skänkel, som han av någon anledning inte bryr sig tillräckligt mycket om i skänkelvikningen.
Lämnade stallet nöjd och glad!

Idag körde vi lite hoppning med lillmatte vid tyglarna. Gant har ju inte förstått varför man ska hoppa över hinder som han lika gärna kan gå eller trippa över. Han har ju också tidigare velat stanna helt framför hinder för att sen kliva över med ett ben i taget.

Idag överraskade han rejält! Vi började med ett kryss på 40 cm, det tyckte Gant var urlöjligt och travade över. Men bjudningen fanns där! De hoppade det några gånger innan jag byggde ett räck på samma höjd. Nu tyckte Gant plötsligt att det vart jättekul och lyckades bralla av lillmatte direkt efter hindret 😨.  Han blev nog lika förvånad som hon, efter ett halvt varv med bus kom han snällt tillbaka och undrade vart matte tog vägen.

Upp igen och iväg mot hindret. Nu gick det bättre, bara något islag med bakhovarna eftersom han inte lyfte ordentligt. Ett par bra språng senare höjer vi till 50, fortfarande räck. Och nu hände det grejer! Bjudningen mot hindret var kvar och han lyckades få till jättefina språng med rundad rygg och bra lyft med benen. Vilken kille!

Sen är det ju urtrist att behöva sluta när det går som bäst, men det är just det man gör 😄

Vi avslutade med en skrittpromenad utomhus:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar