måndag 2 maj 2016

Kärlek i en spegelbild

En intressant dag har det varit. På förmiddagen åkte vi upp till nya stallet.  Där möttes vi av en till synes mycket nöjd Gant som strosade runt och betade i sin hage. Han var så glad åt gräset att han bara tittat på tjejen som gav honom morgonhöet i hagen. Vad skulle han med hö till?☺

Vi hämtade in honom och gjorde iordning för en ridtur.  Starten gick av stapeln på utebanan och Gant var taggad till max. Det märktes att han vilat två dagar och inte lagt all energi på att busa runt i hagen. Han var extremt rolig att rida, mycket energi och glad!

Det fanns såklart en del att kika på men han var otroligt duktig och fann sig tillrätta snabbt trots att en del saker runt banan var mysko.

Att Gant skulle ha haft några som helst svårigheter med galoppen tidigare hade ingen anat idag. Han föll in i galoppen ganska tidigt i ridpasset, ganska snart efter vi börjat trava. Och för att uppmuntra galoppen fick han hållas. Det blev några varv,  utan bakut-sparkar!
Han var ivrig som tusan och galopperade nästan på stället när jag bestämde mig för att det var trava vi skulle göra.

Lillmatte satt upp och fick även hon känna på hur det är att rida en energisk Gant. Kan säga att de två hade rätt kul. Eftersom Gant verkade så lugn trots allt nytt körde vi nedvarvningen i ridhuset. Det är stort som satan och med spegel längs hela ena kortsidan. Jag föreställde mig att Gant skulle freaka ur totalt men än en gång överraskar han. Tror han blev kär. I sin egen spegelbild:


Nyfiken som attan var han och stannade upp, tog några energiska kliv framåt och stannade igen. Sen gnäggade han välkomnande mot sin nyvunna kärlek. Jisses...😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar