söndag 2 augusti 2015

Styngflugans ägg

Nu börjas det igen...styngflugelarver på framben och bog. Blä. De är så äckliga, kanske inte som ägg men om man kan deras livscykel så vill man inte befatta sig med de små kräken :(
Idag ägnade jag nog en halvtimme åt att plocka bort de ett efter ett. Med naglarna.
Efter att ha läst igenom det mesta om hur man blir av med, och kanske också lyckas decimera antalet har jag en strategi klar. En luskam i plast från Apoteket ska med till stallet imorgon. Förhoppningsvis går det mycket enklare (och fortare) att få bort de med hjälp av den. Sen åker glanssprayen fram och ben/bog får sig en dust. Av ngn anledning ska det hjälpa. Vi får väl se! :)

Efter en väldans lång vila har vi nu börjat sätta igång Gant så smått. I förrgår fick vi börja med några varv på ridbanan eftersom energiknippet var rätt på, kan man säga. Jag skonade såklart lillmatte från krumbukterna och satt upp själv först. Han var smart och insåg ganska omgående att det inte är helt uppskattat med luftakrobatik när man har någon på ryggen. När han lugnat ner sig fick lillmatte hoppa upp så tog vi en härlig promenad i skogen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar