söndag 20 september 2015

Här lyser flitens lampa

Gant och hans team befinner sig just nu i en stark uppåt-spiral. Allt går toppen och vi har mycket på gång samtidigt, både hjärngympa i form av miljöträning och kroppen får sitt genom stretchning och styrketräning.

Ryggningar har tex aldrig varit Gants stora styrka. Ibland har vi fått till det men emellanåt väljer han att spana på stjärnorna och gå emot bettet. Nu tar vi tag i det här en gång för allaoch backar även det här bandet. Vi har gått ned på marknivå och nöter in back- kommandot stenhårt avsuttet. Vårt kommando för "backa" består dels av att helt enkelt säga "back" samtidigt som ett lätt tryck ges bakåt via tyglarna. Utöver detta används ett spö för att peta till lätt på ena framhovens kronrand. Vanligtvis får detta hästarna att backa och här är inte Gant något undantag. Efter att vi tränat vidare på det här är tanken att köra samma visa fast uppsuttet. Medhjälparen på marken får peta på kronranden medan ryttaren säger "back" och tar en lätt förhållning samtidigt som skänkeln flyttas en aning bakåt.
Ska bli kul att se om vi kan få rätsida på ryggningarna!

Och apropå styrketräning står löshoppning på schemat imorgon, det ser vi verkligen fram emot och hoppas på en liten film :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar