söndag 4 oktober 2015

Lektion avklarad

Nu har vi avslutat lektion 1 för just den här tränaren. Jag är HELT slut och både Gant och jag kommer garanterat att känna av det här i musklerna imorgon.
Min tanke var att öva galoppfattning men eftersom Gant fortfarande består av en separat fram- och bakdel och inte riktigt "hänger ihop" var det istället där fokus hamnade. Det är bara att böja sig för det faktum att hans kropp inte är redo än.

Så det blev voltarbete med syfte att aktivera inner bakben. Vi övade på att flytta ut bakdelen från volten, öka och minska voltens storlek och på att slipa vidare på den samlade traven.
Under Gants mjuka yta finns en ifrågasättande liten spjuver så här gäller det att vara tuff tillbaka men samtidigt väldigt mjuk. Han är ju verkligen ingen dum häst och han fattar snabbt vad som förväntas av honom men samtidigt funderar han över varför och om det verkligen ska vara nödvändigt.

När Gant kom ner i tempo och mjuknat ordentligt var det dags att arbeta på en liten, liten åtta. När vi väl fann varandra var det riktigt coolt att känna kommunikationen och förståelsen mellan oss.

Träningen var hur nyttig som helst! Nu kör vi på själva några dagar och ser hur det går. Sen bokas nästa träning in :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar