lördag 14 januari 2017

Lördagshoppning

Vi inledde ridpasset med studshoppning där upplägget var samma som tidigare träningar; markbom, två cavaletti och en oxer som avslut.

Gant var taggad och galopperade in i serien med rätt bra fart för att genom den sakta av till trav och lyckas stanna framför oxern. Han vill men blir så osäker så det är superviktigt att ryttaren hela tiden är på och visar att "det här går bra, kom igen!" Och det misslyckades vi med i första rundan.
Andra gick bättre men vi hade lite svårt att hitta rätt avstånd mellan studsen. Efter ett antal justeringar flöt det på bättre. Som avslut hoppade vi en fristående oxer och då fick han problem med avstamp och hoppade av för tidigt vilket resulterade i ett jättesprång och lillmatte flög i backen. Sånt händer...
Tyvärr landade hon rätt hårt med huvudet så passet fick avslutas där. Vi var nöjda ändå eftersom Gant hoppade flera fina språng innan vi fick ge oss för dagen.

Om jag (extremt morgontrötta människa) orkar gå upp tidigt så planerar tre andra ekipage för uteritt under tidig fm. Det hade ju varit riktigt trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar