tisdag 17 januari 2017

Öka bärigheten i bakbenen

Bärighet i hästens bakben

Ridhuset var knökfullt igår. Dels pågick lektion på mer än halva ridhuset, kvar fanns 20×30 till 5 ekipage med olika inställning till gällande ridhusregler. Jag avstod och tog en promenad på utebanan istället. Trist när man planerat en speciell träning...

Idag däremot lyckades jag smita tidigare från jobbet och var i stallet strax efter 16. Nu var hela privatdelen på 20×40 ledig och mitt planerade arbete kunde börja. 

Efter framskrittning red vi grunda serpentiner, övergångar skritt halt-skritt och gick vidare till trav-skritt-halt och gick över till trav-halt. Många övergångar blev det och Gant lär sig lyssna på mindre och finare hjälper för varje gång. Eller nästan, iallafall. Han kan fortfarande få för sig att han plötsligt glömt vad en förhållning innebär. Tålamod, tid och upprepning är ledorden här.

Vi gick sen över till en fiffig övning för att få bärighet i bakbenen. Den finns på hippson.se:

Suverän övning som jag gillar starkt! Kör på bara☺

På toppen av detta gjorde vi övergångar trav-galopp- trav på stora mittvolten. Halva i trav och halva i galopp, bra styrketräning och även bra för lydnad.

Ett superhärligt pass, kollade till på klockan efter ett tag och insåg att vi tränat strax över en timme. Jädrar vad fort tiden går när man har kul!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar