söndag 15 januari 2017

Uteritt med inslag av älg

Älg i skogen

Halleluja! Jag kom upp imorse och hann med de morgonpigga ryttarna ut på tur i skogen. Gant är en något nervös individ så första kvarten ägnade han sig mest åt att gömma sig bakom rumpan på framförvarande häst. Han tittade sig omkring emellanåt, mest bakåt dock för att säkerställa att det fortfarande var en häst som lunkade bakom honom och inget annat.
När Gant lugnat ner sig såg han plötsligt skogens alla läckerheter flyga förbi. Granar, sly och ett par torra löv går ju alltid ner. Medan vi tog oss igenom smörgåsbordet började två av de andra hästarna reagera på något. Jag såg inte ett smack men en uppmärksam person hade fått span på en älg. Den var helt jädra grå och jag hade aldrig sett den själv. Kamouflaget var enligt mig helt perfekt!

Vi började genast föra liv och sjöng i stämmor man kan tro att gud glömde...ha ha, tänk om någon hade hört oss hojtande som galningar djupt inne i skogen 😂

Men Gant var helt oberörd. Han hade bara ögon för granar och pinnar och var så uppslukad i sitt att älgen helt gick honom förbi. Och tur var kanske det.

I en och en halv timme var vi ute och skrittade över stock och sten, upp och ner för backar. Perfekt avbrott från den trista vardagen där nötandet i ridhuset kan bli rätt påtagligt såhär under den mörka årstiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar