torsdag 19 januari 2017

Träning i snöras från ridhustaket

Jaha, ja. Ibland (eller rätt ofta, faktiskt) blir det ju inte som man tänkt sig. Igår var tanken att vi skulle köra ett pass med skänkelvikningar till höger och vänster, i skritt och trav men i vanlig ordning blev det lite annorlunda än planerat. Det snöar och töar var och varannan dag, såklart bildas det is på ridhustaket som gärna vill glida av när strålkastarna tänds i ridhuset och värmer upp allt inifrån. Det kan låta rätt rejält när ett sjok med is hittar sin väg nerför plåt-taket.
Från ridskoleverksamheten på andra halvan ridhuset kan jag höra:
"Håll hästarna i arbete så tänker de inte på att det rasar". Jo, tjena! Gant är inte ridskolehäst och tur är väl det...Spelar liksom ingen roll HUR mycket man aktiverar honom med det ena svårare än det andra, han kan bli rätt skrajsen ändå och hoppa åt sidan.


Vi tog oss hur som helst igenom ett ganska bra pass där vi istället fokuserade på övergångar och ryggningar. Gant har inte ryggningar "i" sig naturligt så det har blivit lite som det blivit med det. Men något har nog hänt i hans kropp med styrka och annat för igår var han plötsligt med på noterna och ryggade jättefint ett par gånger. Mysko. Tänk om man ändå kunde förstå...


Dagens ridning fick lillmatte stå för (jag har ju svårt att hålla mig men samtidigt är det nyttigt för mig att se honom från marken också) och det blev ett pass i lång och låg form. Stretching vart det ganska mycket av :)


Imorgon får Gant vila för att på lördag göra något annat spännande som matte har planerat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar