onsdag 11 januari 2017

Hoppning 90 cm

Lillmattes och Gants hopplektion de hade för en vecka sedan gick jättebra. Gant har aldrig riktigt insett varför man ska hoppa när man kan KLIVA över istället. Mycket enklare.
Lektionen startade och en studsserie byggdes upp. Den bestod av markbom följd av två upphöjda cavalettibommar och avslutades med ett räck. Anridning i trav och det tyckte Gant var helt koko så han stannade och klev över i vanlig ordning. Ny taktik: anridning i galopp och räcket byggdes om till en oxer. Efter några rundor över studsserien tog han sig igenom galant, hoppade som aldrig förr med relativt bra bjudning. Det var en toppenlektion för både Gants och lillmattes självförtroenden.

En vecka senare var det dags för den inplanerade löshoppningen. När vi klev in i ridhuset såg jag att det var samma upplägg här, en studsserie med cavaletti och avslut med oxer. Perfekt! Efter uppvärmning gasades Gant på in i serien i galopp. Det tog ett tag innan han kom på att det kanske inte är meningen att man ska sikta på att mosa sönder markbommarna med hovarna 😂. När han väl klurat ut det flög han över både cavalettis och oxer (sluthöjd 90 cm vilket är Gants nya rekord) med ganska fin bakbensteknik. Stolta mattar såg sen till att grabben fick godis och morötter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar