söndag 10 januari 2016

Pass två efter behandlingen

Andra ridpasset efter behandling

Vi fortsatte enligt rekommendation med att bara skritta och trava idag. Gant behöver gå lång och låg i formen för att stärka sig men näpp. Han har just fått för sig att det i det närmaste är omöjligt att gå i den formen. Efter en ordentlig uppvärmning åkte den elastiska inspänningstygeln på plats, mot min vilja. Men osteopaten sa att det nu var väldigt viktigt att han gick lång och låg och vad tusan gör jag när det liksom inte funkar. Antingen kunde vi ha bråkat om det resten av ridpasset eller så blev det inspänning. Men tro nu inte att Gant gick särskilt bra för det. Nej då, herr Obstinat satte sig på tvären och vart nästan omöjlig att få fram istället.


Inspänningen åkte av igen och vi travade på med skallen placerad ömsom mot himlen och ömsom nästan i ridhusbotten. Ibland känner man sig ju bara helt trött. De dagarna när man inte ens kan rida sin egen häst som man vill  - ja, då är det inte särskilt kul.


Ok, alla  - människor och djur - har dåliga dagar. Jag får väl inse det och spendera kvällen med att fundera över vad som gick fel och vad jag kan göra annorlunda imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar